Oostenrijkse kipstoofschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Oostenrijkse kipstoofschotel

Oostenrijkse kipstoofschotel

Recept categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
Keuken: Oostenrijkse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 8 kipdrumsticks
  • zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek zachtjes uit.
  3. Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en fruit het geheel zachtjes
  4. glazig.
  5. Leg de kip ertussen en strooi er zout en peper over.
  6. Voeg 1 dl wijn toe en smoor de kip afgedekt ± 20 minuten.
  7. Roer de tomatenpuree en de rest van de wijn door het smoorvocht en smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in nog ± 20 minuten zachtjes gaar.

  8. Bind de saus met allesbinder.
  9. Strooi de peterselie erover.
  10. Lekker met rijst en sperziebonen.