Oostenrijkse kipstoofschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Oostenrijkse kipstoofschotel

Oostenrijkse kipstoofschotel

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Stoofpot
Keuken: Oostenrijkse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek zachtjes uit.
  • Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en fruit het geheel zachtjes
  • glazig.
  • Leg de kip ertussen en strooi er zout en peper over.
  • Voeg 1 dl wijn toe en smoor de kip afgedekt ± 20 minuten.
  • Roer de tomatenpuree en de rest van de wijn door het smoorvocht en smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in nog ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Bind de saus met allesbinder.
  • Strooi de peterselie erover.
  • Lekker met rijst en sperziebonen.