Oosterse kip uit de braadzak

      Reacties uitgeschakeld voor Oosterse kip uit de braadzak

Oosterse kip uit de braadzak

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 citroen
  • 1 kg hele kip
  • 1 braadzak
  • zout (peper)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 1/2 eetlepel chilisaus (of barbecuesaus)
  • 1 stukje gember (van 2 1/2 cm)
  • 1 rode peper
  • 1 spriet citroen
  • 1 bol knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Boen 1 citroen schoon en rasp het geel van de schil.
  • Pers beide citroenen uit.
  • Bestrooi de binnen- en buitenkant van de kip met zout, peper en het raspsel.
  • Roer de olie door de chilisaus en bestrijk de kip ermee.
  • Hak de gember en de peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Snijd het citroengras in stukken en de knoflookbol horizontaal doormidden.
  • Leg de kip in de iets bevochtigde braadzak en schik er de gember, de peper, het citroengras en de knoflook omheen.
  • Sluit de braadzak zoals op de verpakking staat aangegeven en bak de kip in een ovenschaal in ± 1 1/2 uur gaar.
  • Neem de kip uit de braadzak (laat eerst de stoom ontsnappen) en houd hem warm.
  • Kook het braadvocht met het citroensap in ± 1 minuut iets in en geef deze saus bij de kip.

Tips / Opmerking

Lekker met rijst en gekookte spinazie.