Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

      Reacties uitgeschakeld voor Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 mienestjes
  • 2 bosuitjes
  • 6 champignons
  • 3 stengels paksoi
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • 1 pot kippenbouillon 340 ml
  • 1/2 dl medium dry sherry
  • 1-2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal oelek

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook, leg de mienestjes erin en laat ze van het vuur in ± 4 minuten gaar worden.

  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Snijd de paksoi in repen.
  5. Verhit de bakolie in een wok of pan en bak de bosui en de champignons al omscheppend 2 minuten.

  6. Schep de paksoi erdoor en bak alles nog ± 1 minuut.
  7. Voeg de bouillon met het kippevlees, 1 dl water en de sherry toe.
  8. Breng de soep aan de kook en laat het geheel nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
  9. Breng de bouillon pittig op smaak met ketjap en sambal.
  10. Neem de mienestjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in 3 soepkommen.
  11. Schep de oosterse bouillon erop.
  12. Neem voor 4 personen 4 mienestjes en verdubbel de hoeveelheid groenten.
  13. Leng de bouillon aan met 1 dl sherry en 2 1/2 dl water.