Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

      Reacties uitgeschakeld voor Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 mienestjes
  • 2 bosuitjes
  • 6 champignons
  • 3 stengels paksoi
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • 1 pot kippenbouillon (340 ml)
  • 1/2 dl medium dry sherry
  • 1-2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een pan ruim water aan de kook, leg de mienestjes erin en laat ze van het vuur in ± 4 minuten gaar worden.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de paksoi in repen.
  • Verhit de bakolie in een wok of pan en bak de bosui en de champignons al omscheppend 2 minuten.
  • Schep de paksoi erdoor en bak alles nog ± 1 minuut.
  • Voeg de bouillon met het kippevlees, 1 dl water en de sherry toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het geheel nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de bouillon pittig op smaak met ketjap en sambal.
  • Neem de mienestjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in 3 soepkommen.
  • Schep de oosterse bouillon erop.
  • Neem voor 4 personen 4 mienestjes en verdubbel de hoeveelheid groenten.
  • Leng de bouillon aan met 1 dl sherry en 2 1/2 dl water.