Oosterse lamsfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Oosterse lamsfilet

 

Oosterse lamsfilet

Recept printen
Recept categorie: Lamsvlees/ met vlees
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 halfliterblik kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 kleine koolrabi
  • 500 gr lamsfilet ( in dunne plakjes)
  • 25 gr pistache
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gr pijnboompitten
  • 1 verse rode peper ( of 4 gedroogde)
  • 1 rode ui ( in halve ringen)
  • 4 worteltjes
  • 1 limoen (het sap er van (of een citroen))
  • allesbinder
  • kerrie
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de worteltjes en de koolrabi in dikke platte reepjes en de courgette en de aubergine in gehalveerde plakken.
  • Blancheer de gesneden groenten 3-4 minuten in water met zout en het citroen- of limoensap.
  • Kruid de plakjes lamsfilet met zout, peper en kerrie en roerbak ze vervolgens met de knoflook, de rode ui en de in ringen gesneden rode peper 2-3 minuten in de hete olie. Roerbak daarna de geblancheerde groenten op hoog vuur 1 minuut mee.
  • Zet het vuur laag, voeg de kikkererwten, de pijnboompitten en de pistachenoten toe en breng het pittig op smaak met zout en peper.
  • Bind het vocht licht met allesbinder en laat het vervolgens 1 minuut goed op temperatuur komen.
  • Lekker met wilde saffraanrijst en een compote van verse vijgen.