Oosterse salade

      Reacties uitgeschakeld voor Oosterse salade

Oosterse salade

Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 750 gram krielaardappeltjes (schoongeboend)
  • zout
  • 350 gram sperziebonen (schoongemaakt2)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 400 gram rauwkostmix
  • 2 eetlepels wokolie ((Conimex))
  • 1 bakje Johma Kip-saté salade (à 200 g)
  • 100 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels koriander (geknipt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de krieltjes in water met zout in ± 20 minuten gaar. 
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 minuten beetgaar. 
  • Giet ze af en spoel ze onder koud water.
  • Schep alle ingrediënten op de koriander na door elkaar. 
  • Laat de salade in de koelkast op smaak komen. 
  • Strooi vlak voor het serveren de koriander erover. 
  • Lekker met bruin stokbrood. 

Wijnadvies: Timara Sauvignon Semillon Nieuw Zeeland