Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade

      Reacties uitgeschakeld voor Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade

Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade


Recept categorie Salades
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum (fles à 250ml)
  • 2 sjalotjes in dunne ringen
  • ½ eetlepel zoutvlokken (saltflakes)
  • 1 zakje waterkers (75 gram)
  • 1 zakje rucolasla (75 gram)
  • 1 bakje fetakaas met olijven en knoflook in olie (150 g) uitgelekt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. 

  2. Aardappels schoonboenen, afdrogen en (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven of snijden. 

  3. In schaal aardappelplakjes omscheppen met 1 eetlepel basilicumolie. 

  4. Aardappelplakjes en sjalotringen in dunne laag over twee borden verdelen. 

  5. Zoutvlokken erboven verkruimelen, royaal peper erover malen en 1 eetlepel basilicumolie erover sprenkelen. 

  6. Borden in oven schuiven en aardappels in 15 minuten goudbruin en gaarbakken. 

  7. Uit waterkers stugge takjes verwijderen. 

  8. In kom rucola en waterkers omscheppen met feta en olijven, indien nodig wat van marinade-olie toevoegen. 

  9. Borden uit oven nemen en op elk een torentje van salade vormen.

  10. Wijnadvies: Bianco del Veneto