Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade

      Reacties uitgeschakeld voor Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade

Op het bord gebakken aardappels met rucolasalade

Recept printen
Recept categorie: Salades
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 300 gram aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie ((fles à 250ml))
  • 2 sjalotjes (in dunne ringen)
  • ½ eetlepel zout ((saltflakes))
  • 1 zakje waterkers ((75 gram))
  • 1 zakje rucolasla ((75 gram))
  • 1 bakje Feta (uitgelekt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C. 
  • Aardappels schoonboenen, afdrogen en (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven of snijden. 
  • In schaal aardappelplakjes omscheppen met 1 eetlepel basilicumolie. 
  • Aardappelplakjes en sjalotringen in dunne laag over twee borden verdelen. 
  • Zoutvlokken erboven verkruimelen, royaal peper erover malen en 1 eetlepel basilicumolie erover sprenkelen. 
  • Borden in oven schuiven en aardappels in 15 minuten goudbruin en gaarbakken. 
  • Uit waterkers stugge takjes verwijderen. 
  • In kom rucola en waterkers omscheppen met feta en olijven, indien nodig wat van marinade-olie toevoegen. 
  • Borden uit oven nemen en op elk een torentje van salade vormen.
  • Wijnadvies: Bianco del Veneto