Opperdoezer salade

      Reacties uitgeschakeld voor Opperdoezer salade

Opperdoezer salade


Recept categorie Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • zout
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 eetlepels (kruiden)azijn
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels groene pesto (Grand'Italia)
  • peper
  • 1 schaal cocktailtomaten in partjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 3 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze ± 15 minuten in water met zout. 

  2. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. 

  3. Breng de azijn met 2 eetlepels water, de knoflook en de ui aan de kook. 

  4. En kook het 5 minuten op een laag vuur. 

  5. Roer er de olie en de pesto door en breng de dressing op smaak met peper en zout.

  6. Snijd de aardappelen in plakjes en schep ze met de spekjes, de tomaten en de dressing door elkaar. 

  7. Garneer met de pijnboompitten en het basilicum. 

  8. Lekker met een varkenshaasje.