Opperdoezer salade

      Reacties uitgeschakeld voor Opperdoezer salade

Opperdoezer salade

Recept printen
Recept categorie: Salades
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • zout
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels groene pesto (Grand'Italia)
  • peper
  • 1 schaal tomaten (in partjes)
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 3 eetlepels basilicum (geknipt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze ± 15 minuten in water met zout. 
  • Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. 
  • Breng de azijn met 2 eetlepels water, de knoflook en de ui aan de kook. 
  • En kook het 5 minuten op een laag vuur. 
  • Roer er de olie en de pesto door en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Snijd de aardappelen in plakjes en schep ze met de spekjes, de tomaten en de dressing door elkaar. 
  • Garneer met de pijnboompitten en het basilicum. 
  • Lekker met een varkenshaasje.