Orientaalse cocktailspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Orientaalse cocktailspiesjes
Orientaalse cocktailspiesjes

Orientaalse cocktailspiesjes

Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 12 stuks
Van wie is dit recept: Cor Kevenaar

Wat gaat er in:

  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (225 gram)
  • 1 kipfilet (ca. 120 gram)
  • 1 kleine groene paprika
  • 4 artisjokharten (blik)
  • 1,5 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels dry sherry
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 5 gram verse basilicum

Materialen:

  • 12 cocktailprikkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Boven kom ananas laten uitlekken en sap bewaren.
  • Kipfilet in 12 blokjes snijden.
  • Paprika wassen en schoonmaken.
  • Paprika en artisjokharten in 12 stukjes snijden.
  • Gember schillen en in dunne plakjes snijden.
  • Ananas, kip, artisjokharten en paprika aan cocktailprikkers rijgen.
  • In wok olie verhitten.
  • Gember op halfhoog vuur ca. 30 seconden roerbakken.
  • Spiesjes toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken.
  • Sojasaus, sherry, chilisaus, ananassap en basilicum toevoegen.
  • Met deksel op wok ca. 4 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
  • Spiesjes uit saus nemen en direct serveren.