Ovenschotel met aardappelen en gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel met aardappelen en gehakt

Ovenschotel met aardappelen en gehakt

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 750 gr aardappelen afkokers
  • 1 theelepel komijn
  • 2 grote uien
  • 100 gr doorregen spek
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout peper
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 50 gr belegen Goudse kaas
  • 30 gr boter
  • boter voor de vorm

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en doe ze in een pan met ruim water.
  • Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar.
  • Maak de uien schoon.
  • Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen.
  • Was de tomaat, verwijder de steelaanzet en snijd hem in dunne plakjes.
  • Was de peterselie en hak hem fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes daarin.
  • Bak de uisnippers tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en roer door.
  • Rasp de kaas grof.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Vet een vuurvaste schaal in en leg er de tomaat, de uiringen en het gehakt in laagjes in.
  • Eindig met een laagje aardappelen.
  • Verdeel er de kaas en de botervlokjes over en bak het gerecht ± 25 minuten in de oven.