Ovenschotel met feta

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel met feta

 

Ovenschotel met feta

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

Bereidingswijze

  • Snijd de uien in ringen, pers de knoflook en fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en braad het al roerend aan.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in blokjes en voeg die bij het gehakt.
  • Voeg de kruiden toe: niet te zuinig, het moet een pittig gerecht zijn.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Prak de feta met een vork en meng de slagroom erdoor.
  • Verdeel het fetamengsel over het gehakt.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap met het formaat van de schaal.
  • Bedek het gerecht met het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4-5).
  • Plaats de schotel op een rooster in het midden van de oven en laat het gerecht daar 20 minuten bakken (tot het deeg goudbruin kleurt).
  • Geef er stokbrood en een salade van sla en tomaat bij.