Ovenschotel met gehakt en venkel

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel met gehakt en venkel

Ovenschotel met gehakt en venkel

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 75 gr rijst
  • 4 dl kruidenbouillon van tablet
  • 125 gr boter
  • 400 gr in de lengte gehalveerde venkel in schijfjes
  • 250 gr worteltjes in plakjes
  • zout peper
  • 2 sneetjes witbrood
  • 400 gr gehakt
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gr bloem
  • 5 dl melk
  • 100 gr geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

  • Kook de rijst 15 minuten in 1 1/2 dl bouillon en laat hem iets afkoelen.
  • Stoof de venkel en de wortel 5 minuten in 25 gr boter en 2 dl water en breng op smaak met zout en peper.
  • Week het brood in water, knijp het goed uit en verkruimel het.
  • Meng het gehakt met de peterselie, de ui, de knoflook, de broodkruimels, het ei, zout, peper, de mosterd en de rijst.
  • Smelt 100 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten garen.
  • Voeg de melk in één keer toe, breng het aan de kook en roer het tot een gladde saus.
  • Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schep het gehaktmengsel, de wortel en de venkel in lagen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter.
  • Schenk de rest van de bouillon erover en schep er de saus over.
  • Laat het gerecht in het midden van de oven in 50 minuten gaar worden.