Ovenschotel van broccoli en gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel van broccoli en gehakt

Ovenschotel van broccoli en gehakt

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vlees/ Ovenschotel
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 oude boterham (geweekt in melk of 2 beschuiten)
  • 1 ei
  • zout (peper)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • 1 liter bouillon (van 2 tabletten)
  • 750 gr broccoli
  • 400 gr aardappel
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 50 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
  • Vorm er balletjes van bitterbalformaat van en kook die in de hete bouillon gaar.
  • Haal ze uit de bouillon.
  • Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
  • Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen met de gehaktballetjes, om en om in een beboterde vuurvaste schaal.
  • Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht al roerend.
  • Breng de saus zoetzuur op smaak maken met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente en gehakt.
  • Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20-25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje is ontstaan.