Ovenschotel van broccoli en gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel van broccoli en gehakt

Ovenschotel van broccoli en gehakt

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 oude boterham geweekt in melk of 2 beschuiten
  • 1 ei
  • zout peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • 1 liter bouillon van 2 tabletten
  • 750 gr broccoli
  • 400 gr aardappelen
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 50 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

  2. Vorm er balletjes van bitterbalformaat van en kook die in de hete bouillon gaar.
  3. Haal ze uit de bouillon.
  4. Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar.

  5. Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen met de gehaktballetjes, om en om in een beboterde vuurvaste schaal.

  6. Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht al roerend.
  7. Breng de saus zoetzuur op smaak maken met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente en gehakt.

  8. Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20-25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje is ontstaan.