Ovenschotel van prei, gehakt, aardappelen, kaas en tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel van prei, gehakt, aardappelen, kaas en tomaat

 

Ovenschotel van prei, gehakt, aardappelen, kaas en tomaat

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr gehakt
  • peper
  • zout
  • kerriepoeder
  • tijm
  • kg prei
  • 750 gr aardappelen
  • 8 tomaten
  • 100 gr geraspte of plakken kaas

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt rul met peper, zout, kerriepoeder en tijm.
  • Maak de prei schoon, snijd ze in stukken van 3 cm en kook die ± 7 minuten voor.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ook die ± 10 minuten voor.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Beboter een ovenschotel en leg het gehakt onderin.
  • Leg daarop de afgegoten aardappelplakken, de tomaten en de prei en dek de schotel af met de kaas.
  • Zet de schotel 30-45 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.