Overijsselse Kniepertjes

      Reacties uitgeschakeld voor Overijsselse Kniepertjes

Overijsselse Kniepertjes

De naam van deze van oorsprong Overijsselse wafeltjes, kniepertjes of knijpertjes, heeft te maken met het wafelijzer waarin ze worden gebakken. Er wordt een stevig deegballetje in het ijzer gelegd, waarna beide helften op elkaar 'geknepe n' moeten worden om het ijzer dicht te krijgen!
Recept printen
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Overijssel
Dieët / Speciale gelegenheid: Oud & Nieuw
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr suiker
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 250 gr bloem
  • 1/2 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar:

  • Los de suiker in 1 1/2 dl verwarmd water op en laat de boter in het suikerwater smelten.
  • Zeef de bloem en roer er het losgeklopte ei, de kaneel en in gedeelten het suikermengsel bij, zodat een glad beslag ontstaat.
  • Laat het deeg afgedekt een nacht rusten.
  • Verhit een rond, plat wafelijzer flink, vet het in en bak een bolletje ter grootte van een stuiter aan beide kanten in 1-2 minuten op halfhoog vuur gaar.
  • Rol ze om de steel van een houten lepel (of om een speciale conische houten rol) en laat ze zo afkoelen.
  • Spuit de wafels vlak voor het serveren vol met licht gezoete, geklopte slagroom.