Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

      Geen reacties op Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

Recept categorie Broodjes, Gerecht met fruit, Lunch, Ontbijt
Extra info Pasen
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 4 sneetjes paasbrood
  • 3 appels
  • 1 sinaasappel het sap er van
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • vloeibare margarine
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook.
  2. Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote.
  3. Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
  4. Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor.
  5. Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel.
  6. Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
  7. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant.
  8. Leg de wentelteefjes op 4 borden.
  9. Bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.