Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

      Geen reacties op Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumsalsa

Print
Categorie: Broodjes, Gerecht met fruit, Lunch, Ontbijt
Keyword: Pasen
Kooktijd: 30 minuten
porties: 4
Auteur: brood.net

ingrediënten

  • 4 sneetjes paasbrood
  • 3 appels
  • 1 sinaasappel het sap er van
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • vloeibare margarine
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook.
  • Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote.
  • Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
  • Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor.
  • Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel.
  • Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
  • Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Leg de wentelteefjes op 4 borden.
  • Bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.