Paasbrood

      Geen reacties op Paasbrood

 

Paasbrood

Recept categorie Brood, Brunch, Lunch, Ontbijt
Extra info Pasen
Porties 1 brood
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram eiwitrijke bloem
  • 10 gram zout
  • 50 gram gist
  • 150 gram QS Boterstol of roomboter
  • 290 gram water ca.

Vulling 1

  • 500 gram rozijnen
  • 25 gram mix Tropical gekonfijte citroen- en sinaasappelschil
  • 75 gram noten

Vulling 2

  • 175 gram amandelspijs
  • Roomboter om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneed van alle ingrediënten voor de stol tot een soepel
  2. en niet te stijf deeg. Stop met kneden zodra het deeg
  3. glad is.
  4. Kneed vulling 1 met de hand door het deeg en vorm er
  5. direct een bol van (opbollen).
  6. Doe het deeg losjes af met een stuk huishoudfolie en laat
  7. het deeg 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  8. Rol het deeg met de handen over het werkvlak en bol
  9. het weer op. Laat het deeg zoals in stap 3 beschreven
  10. rijzen (20 min.)
  11. Rol het deeg uit, vorm de amandelspijs tot een rol en
  12. leg de spijs in de lengte op het deeg. Vouw het deeg in
  13. de vorm van een stol en leg hem op de bakplaat.
  14. Dek het deeg weer losjes af met folie en laat het ca. 25
  15. minuten bij kamertemperatuur rijzen.
  16. Verwarm de oven voor Hetelucht Plus 200 °C
  17. Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  18. Bestrijk de stol direct na het bakken dun met roomboter
  19. en bestrooi met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Functie: Hetelucht Plus
Temperatuur: 200 °C
Duur: ca. 40 minuten