Pad thai met mango-rode uisalade

      Reacties uitgeschakeld voor Pad thai met mango-rode uisalade

 

Pad thai met mango-rode uisalade

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met vlees/ Salades
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 Conimex Maaltijdpakket Pad Thai
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 200 gram rundvlees (reepjes)
  • 400 gram roerbakgroenten
  • Wok Olie
  • Sojasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de rijstnoedels (uit het pak) in 2 l water dat net van de kook af is. 
  • Laat de rijstnoedels onder af en toe roeren 4 minuten weken. 
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Schil en snijd de mango in lange reepjes.
  • Pel en snijd de ui in partjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. 
  • Meng de mangoreepjes met de rode ui, het limoenrasp en sap, 1 eetlepel wokolie en een scheutje sojasaus. 
  • Laten trekken
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 3 minuten. 
  • Voeg de groenten en de kruidenmix (uit het pak) toe en bak deze ca. 3 minuten mee. 
  • Voeg de rijstnoedels en wat sojasaus naar smaak toe en wok nog 3 minuten. 
  • Voeg dan de vissaus (uit het pak) toe.
  • Schep de Pad Thai in diepe borden of kommen en strooi er op het laatst de pindastukjes (uit het pak) over. 
  • Geef de mango-rode uisalade er apart bij.
  • Serveertip: Zet Conimex Gebakken Uitjes en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
  • Variatietip: Vervang de vleesreepjes door reepjes kipfilet of voeg met de rijstnoedels 150 g gekookte garnalen toe. Voeg aan de mangosalade 2 eetlepels fijngehakte koriander en/of basilicum en een ½ in ringen gesneden rode peper.