Pad Thai

      Reacties uitgeschakeld voor Pad Thai

 

Pad Thai

Heb je al eens Pad Thai gegeten? In Azië vind je het lekkerste eten bij de foodstalletjes langs de weg. Hier bereiden ze de échte Oosterse gerechten. Hier vind je de authentieke recepten, de bijzondere specerijen en de beste ingrediënten. “Wat? Geen Pad Thai geproefd? Dan ben je niet in Thailand geweest.” Met garnalen, tofu of kip: dé noedelfavoriet van de Thai vind je haast op elke straathoek. De kenmerkende tamarindepasta maakt ‘m zo speciaal. Authentieke smaken en tóch makkelijk en snel: daar zijn ze gek op bij de Thaise streetfoodstalletjes. Zonder toegevoegde smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen.

Recept categorie Gerecht met vis, Zeevruchten
Keuken: Thaise keuken
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 234 kcal
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

  • 3 lente-uitjes
  • 1 pakje Conimex Thaise Pad Thai
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie
  • 125 g taugé
  • 100 g gepelde rauwe tijgergarnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  2. Kook de rijstnoedels in ruim kokend water in 6 min. gaar.
  3. Roer af en toe door met een vork.
  4. Giet de rijstnoedels dan af en spoel ze koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
  5. Breek intussen het ei boven een kom en klop het met 1 eetlepel water met een garde los. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van het ei.
  6. Neem de omelet uit de pan, rol hem op en snijd hem in dunne rolletjes.
  7. Houd ze apart.
  8. Zet dezelfde koekenpan terug op het vuur en verhit nogmaals 1 eetlepel olie.
  9. Laat de olie goed heet worden en bak vervolgens de garnalen aan beide kanten kort.
  10. Voeg de taugé, de lente-uitjes en de sausmix uit het pakje Thaise Pad Thai toe en bak dit nog 1-2 min. mee.
  11. Voeg de rijstnoedels en de omeletreepjes toe en warm het geheel al omscheppen nog even goed door.
  12. Verdeel het gerecht over borden en strooi de pinda’s uit het pakje Thaise Pad Thai erover.

Tips / Opmerkingen

SERVEERTIP

Serveer met gehakte verse koriander, limoenpartjes en ringetjes rode peper.

VARIATIES

Vervang de garnalen ook eens door kipfilet of tofu.

Voedingsfeiten
Pad Thai
Hoeveelheid per portie
Calorieën 234 Calorieën van vet 158
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 17.5g 27%
Verzadigd vet 2.9g 15%
Enkelvoudig onverzadigd vet 13.3g
Cholesterol 170.3mg 57%
Voedingsvezels 2.8g 11%
Suikers 0.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.