Padang sambalmie met visreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Padang sambalmie met visreepjes
Print

Padang sambalmie met visreepjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken Oosterse keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. 
  • Snijd de visfilet in brede reepjes. 
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de bamigroenten en 2-3 eetlepels sambal (hoe meer hoe pittiger) 5 minuten. 
  • Schuif de groenten naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt. 
  • Leg de visreepjes daarin en wok ze 3 minuten. 
  • Schep vervolgens de uitgelekte mie en de ketjap manis naar smaak (ca. 6 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten. 
  • Verdeel over 4 kommen of borden.
  • Serveertip: Zet Conimex Seroendeng, Sambal Badjak, Atjar Tjampoer en Kroepoek Hot op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
  • Variatietip: In plaats van visfilet kun je rauwe garnalen of tofublokjes gebruiken. Voeg eventueel een paar druppels citroensap toe en bestrooi de Padang sambalmie met verse bieslook.