Padang sambalmie met visreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Padang sambalmie met visreepjes

Padang sambalmie met visreepjes


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. 

  2. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 

  3. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 

  4. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. 

  5. Snijd de visfilet in brede reepjes. 

  6. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  7. Voeg een scheutje olie toe en wok de bamigroenten en 2-3 eetlepels sambal (hoe meer hoe pittiger) 5 minuten. 

  8. Schuif de groenten naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt. 

  9. Leg de visreepjes daarin en wok ze 3 minuten. 

  10. Schep vervolgens de uitgelekte mie en de ketjap manis naar smaak (ca. 6 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten. 

  11. Verdeel over 4 kommen of borden.

  12. Serveertip: Zet Conimex Seroendeng, Sambal Badjak, Atjar Tjampoer en Kroepoek Hot op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

  13. Variatietip: In plaats van visfilet kun je rauwe garnalen of tofublokjes gebruiken. Voeg eventueel een paar druppels citroensap toe en bestrooi de Padang sambalmie met verse bieslook.