Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa

      Geen reacties op Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa

 

Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa

Recept categorie Gerecht met groenten, Soepen
Extra info Vegetarisch
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1500 ml bouillon van 2 paddestoelenbouillontabletten
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel truffelsalsa

Apparaat

  • Stoomoven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.
  2. Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan.
  3. Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de bouillon in en voeg de paddenstoelen met de sjalot toe.
  4. Functie: Stomen 100 ºC, gedurende 20 minuten
  5. Klop de room tot slagroomdikte en meng met de truffelsalsa.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

  1. Breng de bouillon eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  2. Schenk de bouillon in diepe borden en serveer er een quenelle truffelcrème bij.