Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

      Geen reacties op Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

 

Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

Recept categorie Salades, Voorgerecht
Keuken: Franse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kleine venkelknol in dunne repen
  • 200 gram paddestoelenmelange in grove stukken
  • 250 gram pitloze witte druiven
  • 125 gram stevige blauwaderkaas in blokjes
  • balsamicoazijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. In koekenpan olie verhitten. 

  2. Knoflook 30 seconden fruiten. 

  3. Venkel 2 minuten meebakken. 

  4. Paddestoelen toevoegen en geheel al omscheppend 4 minuten bakken, tot vocht uit paddestoelen vrijkomt. 

  5. Druiven toevoegen en 1 minuut doorwarmen. 

  6. Pan van vuur nemen en blokjes kaas erdoor scheppen. 

  7. Op smaak brengen met zout en peper.

  8. Veldsla over vier borden verdelen en druivenmengsel erop scheppen.

  9. Enkele druppels azijn erover sprenkelen.

  10. Tip: Neem voor dit gerecht blauwaderkaas die goed in blokjes te snijden is, zoals blue stilton, Danish blue of roquefort. 

  11. Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay