Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

      Geen reacties op Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

 

Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

Recept printen
Recept categorie: Salades/ Voorgerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 kleine venkelknol (in dunne repen)
  • 200 gram paddestoelenmelange (in grove stukken)
  • 250 gram pitloze witte druiven
  • 125 gram blauwschimmelkaas (in blokjes)
  • azijn

Hoe maak ik het klaar:

  • In koekenpan olie verhitten. 
  • Knoflook 30 seconden fruiten. 
  • Venkel 2 minuten meebakken. 
  • Paddestoelen toevoegen en geheel al omscheppend 4 minuten bakken, tot vocht uit paddestoelen vrijkomt. 
  • Druiven toevoegen en 1 minuut doorwarmen. 
  • Pan van vuur nemen en blokjes kaas erdoor scheppen. 
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Veldsla over vier borden verdelen en druivenmengsel erop scheppen.
  • Enkele druppels azijn erover sprenkelen.
  • Tip: Neem voor dit gerecht blauwaderkaas die goed in blokjes te snijden is, zoals blue stilton, Danish blue of roquefort. 
  • Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay