Paddestoelenstoofpot

      Reacties uitgeschakeld voor Paddestoelenstoofpot

Paddestoelenstoofpot

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stoofpot
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddestoelen
  • 1 grote ui
  • 1/2 kleine komkommer
  • 4 grote tomaten
  • 4 eetlepels boter
  • 500 gr rundergehakt
  • peper zout
  • 1 eetlepel marjolein
  • 1/8 liter hete vleesbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • peterselie
  • 3 eetlepels zure room

Bereidingswijze

  • Maak de paddestoelen schoon, was ze, leg ze op keukenpapier te drogen en snijd ze in niet te dunne schijfjes.
  • Pel de ui en hak hem fijn.
  • Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
  • Pel de tomaten en snijd ze klein.
  • Verhit in een pan de boter en fruit de ui daarin glazig.
  • Doe de paddestoelen erbij en stoof ze 2 minuten mee.
  • Roer de tomaten erdoor.
  • Maak het gehakt los met een vork en doe het met de komkommer in de pan.
  • Voeg zout, peper en marjolein toe en roer alles goed om.
  • Giet de bouillon en de wijn er bij beetjes bij en laat het gerecht, af en toe roerend, 12-15 minuten pruttelen.
  • Roer er, als de paddestoelen zacht zijn, de room door.
  • Hak de peterselie fijn en strooi die voor het serveren over het gerecht.