Paella 2

      Reacties uitgeschakeld voor Paella 2

 

Paela 2

Recept categorie Gerecht met Kip, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 800 gr in stukjes gesneden kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 1/2 dl olijfolie
  • 1 kleingesneden ui
  • 3 uitgeknepen teentjes knoflook
  • 4 geschilde kleingesneden tomaten , zonder zaad
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 400 gr rijst
  • 8 dl water
  • 2 theelepels zout
  • enkele draadjes saffraan
  • 200 gr ontdooide diepvries sperzieboontjes
  • 1 blikje inktvis
  • 300 gr verse garnalen of 2 blikjes garnalen
  • 1 citroen
  • 1 paellapan van ± 30 cm doorsnede

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de kip in met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in de paellapan en bak de stukjes kip hierin bruin. Neem de kip uit
  3. de pan en bak de ui met de knoflook in dezelfde olie lichtgeel.
  4. Voeg de tomaten, paprika, saffraan en rijst toe en bak alles nog 2 minuten.
  5. Doe er dan het water, het zout en de stukjes kip bij en laat het geheel, zonder te
  6. roeren, 15 minuten koken.
  7. Voeg, als de rijst te droog wordt, wat meer water toe.
  8. Kook de boontjes, de inktvis en de garnalen de laatste 5 minuten mee.
  9. Breng de rijst op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de paella in de pan, gegarneerd met partjes citroen.
  11. U kunt deze schotel ook met in de schelp gekookte mosselen en langoustines maken.

Tips / Opmerkingen

Drink er een sangria bij.