Paella 2

      Reacties uitgeschakeld voor Paella 2

 

Paela 2

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 800 gr in stukjes gesneden kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 1/2 dl olijfolie
  • 1 kleingesneden ui
  • 3 uitgeknepen teentjes knoflook
  • 4 geschilde kleingesneden tomaten , zonder zaad
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 400 gr rijst
  • 8 dl water
  • 2 theelepels zout
  • enkele draadjes saffraan
  • 200 gr ontdooide diepvries sperzieboontjes
  • 1 blikje inktvis
  • 300 gr verse garnalen of 2 blikjes garnalen
  • 1 citroen
  • 1 paellapan van ± 30 cm doorsnede

Bereidingswijze

  • Wrijf de kip in met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in de paellapan en bak de stukjes kip hierin bruin. Neem de kip uit
  • de pan en bak de ui met de knoflook in dezelfde olie lichtgeel.
  • Voeg de tomaten, paprika, saffraan en rijst toe en bak alles nog 2 minuten.
  • Doe er dan het water, het zout en de stukjes kip bij en laat het geheel, zonder te
  • roeren, 15 minuten koken.
  • Voeg, als de rijst te droog wordt, wat meer water toe.
  • Kook de boontjes, de inktvis en de garnalen de laatste 5 minuten mee.
  • Breng de rijst op smaak met zout en peper.
  • Serveer de paella in de pan, gegarneerd met partjes citroen.
  • U kunt deze schotel ook met in de schelp gekookte mosselen en langoustines maken.

Tips / Opmerkingen

Drink er een sangria bij.