Paella met kip en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Paella met kip en garnalen

 

Paella met kip en garnalen


Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 600 gram kipkluifjes
  • 2 tomaten
  • 100 gram chorizoworst in kleine blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 1 grote rode paprika in blokjes)
  • 1 zak gebroken sperziebonen (250 gram)
  • 1 pak gele rijst (325 gram)
  • 1 bakje jumbogarnalen (100 gram)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. 

  2. In braadpan chorizo zachtjes uitbakken. 

  3. Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4-5 minuten lichtbruin bakken. 

  4. Ui en tomaat 2 minuten meebakken. 

  5. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. 

  6. Kipkluifjes zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaarsudderen. 

  7. Paprika, sperziebonen en gele rijst door kipmengsel roeren. 

  8. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden. 

  9. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. 

  10. Garnalen door paella scheppen en 2-3 minuten meewarmen. 

  11. Peterselie erover strooien. 

  12. Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

  13. Tip: Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe 

  14. Wijnadvies: Swartland Chardonnay