Paella met kip en garnalen
Wat gaat er in?
- 600 gram kipkluifjes
- 2 tomaten
- 100 gram chorizoworst in kleine blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 1 grote rode paprika in blokjes)
- 1 zak gebroken sperziebonen (250 gram)
- 1 pak gele rijst (325 gram)
- 1 bakje jumbogarnalen (100 gram)
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Hoe maak ik het klaar?
-
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
-
In braadpan chorizo zachtjes uitbakken.
-
Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4-5 minuten lichtbruin bakken.
-
Ui en tomaat 2 minuten meebakken.
-
Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken.
-
Kipkluifjes zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaarsudderen.
-
Paprika, sperziebonen en gele rijst door kipmengsel roeren.
-
Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden.
-
Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.
-
Garnalen door paella scheppen en 2-3 minuten meewarmen.
-
Peterselie erover strooien.
-
Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.
-
Tip: Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe
-
Wijnadvies: Swartland Chardonnay