Paella met kip en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Paella met kip en garnalen

 

Paella met kip en garnalen

Recept printen
Recept categorie: met kip/ met rijst
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 600 gram kip
  • 2 tomaten
  • 100 gram chorizoworst (in kleine blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 750 ml kippenbouillon ((van 2 tabletten))
  • 1 paprika (in blokjes))
  • 1 zak gebroken sperziebonen ((250 gram))
  • 1 pak rijst ((325 gram))
  • 1 bakje garnalen ((100 gram))
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. 
  • In braadpan chorizo zachtjes uitbakken. 
  • Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4-5 minuten lichtbruin bakken. 
  • Ui en tomaat 2 minuten meebakken. 
  • Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. 
  • Kipkluifjes zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaarsudderen. 
  • Paprika, sperziebonen en gele rijst door kipmengsel roeren. 
  • Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden. 
  • Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. 
  • Garnalen door paella scheppen en 2-3 minuten meewarmen. 
  • Peterselie erover strooien. 
  • Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.
  • Tip: Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe 
  • Wijnadvies: Swartland Chardonnay