Paella Valencia

      Reacties uitgeschakeld voor Paella Valencia

Paella Valencia

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr kippenpoelet
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • 200 gr bloemkool
  • 100 gr doperwten
  • tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 paprika
  • 250 gr rijst
  • 100 gr gepelde garnalen
  • krab uit blik

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak het fijngesneden kippenvlees hierin samen met het gesnipperde knoflookteentje en het uitje bruin.

  2. Vermeng het geheel met de fijngesneden bloemkool, de doperwten, een paar eetlepels tomatenpuree, het laurierblaadje en 1/4 liter water en laat dit mengsel in een gesloten pan 30 minuten zacht koken.

  3. Doe er dan de fijngesneden paprika, de rijst, de garnalen, 200 gr krab uit blik en nog 1/2 liter water bij en laat het gerecht 20 minuten koken.

  4. Serveer de paella goed warm.