Paella Valencia

      Reacties uitgeschakeld voor Paella Valencia

Paella Valencia

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr kip
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr bloemkool
  • 100 gr doperwten
  • tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 paprika
  • 250 gr rijst
  • 100 gr gepelde garnalen
  • krab ( uit blik)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak het fijngesneden kippenvlees hierin samen met het gesnipperde knoflookteentje en het uitje bruin.
  • Vermeng het geheel met de fijngesneden bloemkool, de doperwten, een paar eetlepels tomatenpuree, het laurierblaadje en 1/4 liter water en laat dit mengsel in een gesloten pan 30 minuten zacht koken.
  • Doe er dan de fijngesneden paprika, de rijst, de garnalen, 200 gr krab uit blik en nog 1/2 liter water bij en laat het gerecht 20 minuten koken.
  • Serveer de paella goed warm.