Paella

      Reacties uitgeschakeld voor Paella

Paella

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met vis, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 eetlepels olie
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 300 gr langkorrelrijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika zonder zaadlijsten
  • 250 gr gefileerde witvis
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 8 drumsticks
  • 450 gr mosselen
  • 100 gr gepelde garnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de zien glazig en voeg de knoflook toe.
  2. Voeg al roerend geleidelijk de rijst toe tot alle korrels door de olie zijn gehaald.
  3. Voeg peper, zout en de kurkuma aan de warme bouillon toe en giet deze al roerend over de rijst (houd de bouillon tijdens het roeren aan de kook).

  4. Dek de pan af en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Snijd intussen de paprika in blokjes en blancheer die 1 minuut in kokend water.
  6. Pocheer de vis 5 minuten in water met een beetje witte wijn en het laurierblad.
  7. Bak de drumsticks in een koekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin en gaar.
  8. Maak de mosselen onder koud stromend water schoon (doe elke mossel die open blijft als u er tegen tikt, weg).

  9. Doe de wijn met een beetje visbouillon in een pannetje, voeg de mosselen toe en schud de pan tot de schelpen open zijn (dit duurt ± 8 minuten).

  10. Houd het pannetje warm.
  11. Haal het deksel van de rijstpan en roer de rijst met een vork door.
  12. Voeg al roerend de paprika toe, daarna de vis, de garnalen, ± 1 1/2 dl mosselbouillon en dan de kippenboutjes.

  13. Dek de pan weer af en kook verder tot de rijst niet meer kleeft en de bouillon is opgenomen.

  14. Strooi er wat gehakte peterselie over en garneer de paella met de mosselen.