Paella

      Reacties uitgeschakeld voor Paella

Paella

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Gerecht met vis, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 6 eetlepels olie
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 300 gr langkorrelrijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika zonder zaadlijsten
  • 250 gr gefileerde witvis
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 8 drumsticks
  • 450 gr mosselen
  • 100 gr gepelde garnalen

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de zien glazig en voeg de knoflook toe.
  • Voeg al roerend geleidelijk de rijst toe tot alle korrels door de olie zijn gehaald.
  • Voeg peper, zout en de kurkuma aan de warme bouillon toe en giet deze al roerend over de rijst (houd de bouillon tijdens het roeren aan de kook).
  • Dek de pan af en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd intussen de paprika in blokjes en blancheer die 1 minuut in kokend water.
  • Pocheer de vis 5 minuten in water met een beetje witte wijn en het laurierblad.
  • Bak de drumsticks in een koekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin en gaar.
  • Maak de mosselen onder koud stromend water schoon (doe elke mossel die open blijft als u er tegen tikt, weg).
  • Doe de wijn met een beetje visbouillon in een pannetje, voeg de mosselen toe en schud de pan tot de schelpen open zijn (dit duurt ± 8 minuten).
  • Houd het pannetje warm.
  • Haal het deksel van de rijstpan en roer de rijst met een vork door.
  • Voeg al roerend de paprika toe, daarna de vis, de garnalen, ± 1 1/2 dl mosselbouillon en dan de kippenboutjes.
  • Dek de pan weer af en kook verder tot de rijst niet meer kleeft en de bouillon is opgenomen.
  • Strooi er wat gehakte peterselie over en garneer de paella met de mosselen.