Pain de saumon

      Geen reacties op Pain de saumon

 

Pain de saumon

zalmbrood

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 g moten zalm
  • 1.5 dl mayonaise
  • 0,25 l water
  • 1 takje tijm
  • 0,5 l witte wijn
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 8 zwarte olijven
  • 1 blikje rode paprika's
  • peterselie
  • sla
  • 150 g rijst
  • 8 groene olijfen
  • peper
  • zout
  • 3 eieren
  • tomatenpuree

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en snij ze in ringen.

  2. Giet de wijn, water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe

  3. Laat 20 minuten koken.

  4. Dompel de moten zalm erin en laat 10 minuten pocheren.

  5. Laat de vis in de courtbouillon afkoelen.

  6. Kook de rijst gaar.

  7. Kook de eieren in 10 minuten hard.

  8. Meng de mayonaise met tomatenketchup zodat hij mooi rose wordt.

  9. Verwijder de pitten uit de olijven.

  10. Laat de eieren en rijst afkoelen.

  11. Laat de paprika's uitlekken snij in kleine blokjes.

  12. Maal de zalm in een mixer fijn.

  13. Voeg de rijst, olijven, paprika's en de in kleine blokjes gesneden eieren en mayonaise bij.

  14. Breng op smaak met zout en peper.

  15. Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.

  16. Schep de massa erin en laat 2 uur in de koelkast opstijven.

  17. Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort de zalm erop.