Pain de saumon

      Geen reacties op Pain de saumon

 

Pain de saumon

zalmbrood
Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 g zalm
  • 1.5 dl mayonaise
  • 0,25 l water
  • 1 takje tijm
  • 0,5 l witte wijn
  • 2 ui
  • 1 laurierblad
  • 8 olijven
  • 1 blikje paprika
  • peterselie
  • sla
  • 150 g rijst
  • 8 groene olijfen
  • peper
  • zout
  • 3 ei
  • tomatenpuree

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de uien en snij ze in ringen.
  • Giet de wijn, water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe
  • Laat 20 minuten koken.
  • Dompel de moten zalm erin en laat 10 minuten pocheren.
  • Laat de vis in de courtbouillon afkoelen.
  • Kook de rijst gaar.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Meng de mayonaise met tomatenketchup zodat hij mooi rose wordt.
  • Verwijder de pitten uit de olijven.
  • Laat de eieren en rijst afkoelen.
  • Laat de paprika's uitlekken snij in kleine blokjes.
  • Maal de zalm in een mixer fijn.
  • Voeg de rijst, olijven, paprika's en de in kleine blokjes gesneden eieren en mayonaise bij.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
  • Schep de massa erin en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort de zalm erop.