Pain de saumon

      Geen reacties op Pain de saumon

 

Print

Pain de saumon (zalmbrood)

zalmbrood
Categorie Brood, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 moten zalm
  • dl mayonaise
  • ¼ liter water
  • 1 takje tijm
  • ½ liter witte wijn
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 8 zwarte olijven
  • 1 blikje rode paprika's

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de uien en snij ze in ringen.
  • Giet de wijn, water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Dompel de moten zalm erin en laat 10 minuten pocheren.
  • Laat de vis in de courtbouillon afkoelen.
  • Kook de rijst gaar.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Meng de mayonaise met tomatenketchup zodat hij mooi rose wordt.
  • Verwijder de pitten uit de olijven.
  • Laat de eieren en rijst afkoelen.
  • Laat de paprika's uitlekken snij in kleine blokjes.
  • Maal de zalm in een mixer fijn.
  • Voeg de rijst, olijven, paprika's en de in kleine blokjes gesneden eieren en mayonaise bij.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
  • Schep de massa erin en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort de zalm erop.