Pakketje met forel en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Pakketje met forel en courgette
Print

Pakketje met forel en courgette

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of diepvries) fijngesneden
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 hele forellen
  • 2 courgettes
  • 1 voorgebakken boulogne stokbrood

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Sinaasappel schoonboenen, halveren en in plakjes snijden. 
  • Pijnboompitten en rozijnen grof hakken en mengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. 
  • Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper en vullen met pijnboompittenmengsel en 2 plakjes sinaasappel. 
  • Courgettes in dunne plakjes snijden en met rest van sinaasappel over 4 stukken bakpapier (30 x 40 cm) verdelen. 
  • Bestrooien met zout en peper en forellen erop leggen. 
  • Bakpapier rond forel omhoog vouwen en aan uiteinden als toffeepapiertje tot pakketje dichtdraaien. 
  • Pakketjes op bakplaat in oven schuiven en forellen in 20 minuten gaar laten worden. 
  • Stokbrood naast pakketjes leggen en in 6-8 minuten afbakken. 
  • Lekker met groene salade.
  • Tip: Dit gerecht kunt u ook met visfilet bereiden. Neem roodbaars- of tilapiafilet en verdeel het pijnboompittenmengsel erover. De pakketjes hoeven maar 10-15 minuten de oven in. 
  • Wijnadvies: Gustaf Adolf Schmitt Nietsteiner Gutes Domtal