Pakketje met forel en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Pakketje met forel en courgette

Pakketje met forel en courgette


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of diepvries) fijngesneden
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 hele forellen
  • 2 courgettes
  • 1 voorgebakken boulogne stokbrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  2. Sinaasappel schoonboenen, halveren en in plakjes snijden. 

  3. Pijnboompitten en rozijnen grof hakken en mengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. 

  4. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper en vullen met pijnboompittenmengsel en 2 plakjes sinaasappel. 

  5. Courgettes in dunne plakjes snijden en met rest van sinaasappel over 4 stukken bakpapier (30 x 40 cm) verdelen. 

  6. Bestrooien met zout en peper en forellen erop leggen. 

  7. Bakpapier rond forel omhoog vouwen en aan uiteinden als toffeepapiertje tot pakketje dichtdraaien. 

  8. Pakketjes op bakplaat in oven schuiven en forellen in 20 minuten gaar laten worden. 

  9. Stokbrood naast pakketjes leggen en in 6-8 minuten afbakken. 

  10. Lekker met groene salade.

  11. Tip: Dit gerecht kunt u ook met visfilet bereiden. Neem roodbaars- of tilapiafilet en verdeel het pijnboompittenmengsel erover. De pakketjes hoeven maar 10-15 minuten de oven in. 

  12. Wijnadvies: Gustaf Adolf Schmitt Nietsteiner Gutes Domtal