Paksoicurry met kipblokjes

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoicurry met kipblokjes

Paksoicurry met kipblokjes

Recept printen
Recept categorie: met kip/ met rijst
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram rijst
  • 2 struiken paksoi ((a ca. 250 g) )
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaaltje kip ((ca. 400 gram))
  • 2 eetlepels Indiase kerriepasta mild ((pot a 283 g Patak's))
  • 100 gram gemalen kokos ((zakje a 125 g) )
  • 1 pakje crême fraiche ((200 ml) )

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Paksoi in lengte doormidden snijden en harde stukken stronk wegsnijden. 
  • Rest in dunne reepjes snijden, wassen en even laten drogen. 
  • Olie in wok verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. 
  • Paksoi toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. 
  • Kerriepasta toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. 
  • Kokos mengen met crème fraîche. 
  • Toevoegen aan paksoi en geheel laten koken tot saus lobbig is. 
  • Eventueel wat water toevoegen als saus te dik wordt. 
  • Curry serveren met rijst.

Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay