Paksoicurry met kipblokjes

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoicurry met kipblokjes

Paksoicurry met kipblokjes

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 struiken paksoi (a ca. 250 g)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 400 gram)
  • 2 eetlepels Indiase kerriepasta mild (pot a 283 g Patak's)
  • 100 gram gemalen kokos (zakje a 125 g)
  • 1 pakje crème fraîche (200 ml)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. 

  2. Paksoi in lengte doormidden snijden en harde stukken stronk wegsnijden. 

  3. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en even laten drogen. 

  4. Olie in wok verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. 

  5. Paksoi toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. 

  6. Kerriepasta toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. 

  7. Kokos mengen met crème fraîche. 

  8. Toevoegen aan paksoi en geheel laten koken tot saus lobbig is. 

  9. Eventueel wat water toevoegen als saus te dik wordt. 

  10. Curry serveren met rijst.

Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay