Paksoikommetje met vis en spek

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoikommetje met vis en spek

Paksoikommetje met vis en spek

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis, Gerecht met vlees
Keuken: Oosterse keuken
Porties 1 persoon
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram meervalfilet
  • eetlepel sesamolie
  • ½ struik paksoi
  • ½ zak Pilavrijst (à 250 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan ruim water aan de kook brengen. 

  2. Plakjes spek naast elkaar leggen. 

  3. Visfilet erop leggen en samen oprollen. 

  4. Vaststeken met cocktailprikkers. 

  5. In kleine koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en visrolletje in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar bakken. 

  6. Intussen paksoi wassen, bladeren van stengels snijden en in ca. 1 minuut in kokende water laten slinken. 

  7. Stengels in dunne reepjes snijden en ca. 2 minuten met visrolletje meebakken. 

  8. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. 

  9. In wijde kom paksoibladeren tegen zijkant leggen. 

  10. Rijst en paksoireepjes in midden scheppen. 

  11. Vispakketje erop leggen. 

  12. Pakketje besprenkelen met rest van olie.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay