Paksoistamppot met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoistamppot met garnalen

Paksoistamppot met garnalen

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 3
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 struik paksoi in kleine stukjes
  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 150 gr gepelde garnalen
  • 150 gr varkensfilet in blokjes
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • olijfolie
  • ketjap manis
  • seroendeng naar smaak
  • Peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen.
  2. Roerbak het varkensfilet met de knoflook en de olijfolie ± 5 minuten in een wok.
  3. Voeg de paksoi toe en bak die ± 3 minuten mee.
  4. Giet het overtollige vocht in een schaaltje af (dit kunt u eventueel later gebruiken om de stamppot smeuïger te maken).

  5. Roer naar smaak ketjap door het vlees-paksoimengsel en warm het even op.
  6. Voeg de garnalen toe en roer alles even door.
  7. Maak de aardappelen fijn en roer ze erdoor.
  8. Serveer met seroendeng.