Paksoistamppot met kalkoen

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoistamppot met kalkoen

 

Print

Paksoistamppot met kalkoen

Categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stukje foelie
  • 500 gr kalkoenpoelet
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 struik paksoi

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Doe 2 dl water, de laurierblaadjes en de foelie in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar.
  • Bestrooi het vlees intussen met het kruidnagelpoeder.
  • Verhit de helft van de boter in een koekepan en bak het vlees hierin al omscheppend in ± 4 minuten bruin.
  • Roer er de tomatenpuree, 1 1/2 dl water en zout door en laat het vlees, afgedekt, ± 5 minuten sudderen.
  • Maak de paksoi schoon, snijd hem in reepjes en was die.
  • Giet de aardappelen boven een kom af en verwijder de laurierblaadjes.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en roer er de rest van de boter en zoveel kookvocht door, dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep er de paksoireepjes door en warm de stamppot nog ± 2 minuten door.
  • Breng het gerecht zo nodig met wat zout op smaak.
  • Schep de stamppot op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar het vlees met de jus in.