Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen
Print

Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 21/2 cm gemberwortel
  • 250 gr magere hamlappen in blokjes
  • 2 struiken paksoi in reepjes
  • 150 gr kreeftgarnalen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • 4 eetlepels seroendeng

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 21/2 cm water en zout.
  • Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de i, knoflook en gemberwortel 1 minuut.
  • Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten.
  • Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten.
  • Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm.
  • Giet de aardappelen af en schud ze om.
  • Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree.
  • Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
  • Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over.