Panamese kip

      Reacties uitgeschakeld voor Panamese kip

Panamese kip

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr rijst
  • 400 gr kipfilet
  • peper zout
  • 75 gr boter
  • 4 gembernootjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 1/2 dl kippenbouillon
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • 2 stevige bananen
  • amandelschaafsel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst op de gebruikelijke wijze gaar.
  2. Snijd de kipfilet in grove stukken, bestrooi die met zout en peper en bak ze in het grootste deel van de boter in ± 15 minuten bruin en gaar.

  3. Hak de gembernotjes zo fijn mogelijk en voeg dit, samen met de gembersiroop, aan de bouillon toe.

  4. Verwarm de bouillon en bind de saus met wat aardappelmeel.
  5. Breng de saus eventueel op smaak met peper.
  6. Pel de bananen, snijd ze in vieren en snijd ieder stuk in de lengte door.
  7. Bak de stukken banaan in de rest van de boter snel aan weerskanten.
  8. Verdeel de rijst over de borden en schep op ieder bord achtereenvolgens kip, saus en stukken banaan.

  9. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel.