Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

      Reacties uitgeschakeld voor Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien


Recept categorie Gerecht met fruit
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 125 gram aardbeien in plakken
  • 6 blaadjes basilicum fijngesneden
  • 1 vanillestokje in stukken
  • 150 gram suiker
  • 10 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 350 ml volle kwark
  • 2 eetlepels grappa (slijter)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Aardbeien met basilicum omscheppen. 

  2. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. 

  3. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 minuten laten doorkoken. 

  4. Van laurierblad nerf verwijderen. 

  5. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. 

  6. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.

  7. Gelatine weken in koud water. 

  8. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 minuten tot helft laten inkoken. 

  9. Pan van vuur nemen. 

  10. Gelatine uitknijpen en door room roeren. 

  11. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 minuten laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.

  12. Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. 

  13. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.

  14. Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. 

  15. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.