Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

      Reacties uitgeschakeld voor Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 125 gram Aardbeien (in plakken)
  • 6 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 1 vanillestokje (in stukken)
  • 150 gram suiker
  • 10 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels melk
  • 200 ml slagroom
  • 350 ml volle kwark
  • 2 eetlepels grappa ((slijter))

Hoe maak ik het klaar:

  • Aardbeien met basilicum omscheppen. 
  • In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. 
  • Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 minuten laten doorkoken. 
  • Van laurierblad nerf verwijderen. 
  • Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. 
  • Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
  • Gelatine weken in koud water. 
  • Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 minuten tot helft laten inkoken. 
  • Pan van vuur nemen. 
  • Gelatine uitknijpen en door room roeren. 
  • Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 minuten laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
  • Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. 
  • Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
  • Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. 
  • Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.