Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Pannekoeken
Keuken: Chinese keuken
porties: 16 stuks
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 pannenkoeken diepvries, pak á 6 stuks Koopmans
  • 2 enkele kipfilets á ± 125 gr
  • 2 theelepels Chinese kruiden Euroma
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gr prei
  • 60 gr taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare honing
  • tabasco

Ook nodig:

  • 16 cocktailprikkers
  • plasticfolie

Bereidingswijze

  • Ontdooi de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Bestrooi de kip rondom met de Chinese kruiden.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  • Breng intussen ± 1 liter water aan de kook.
  • Maak de prei schoon, snijd hem in stukken snijden van ± 6 cm en snijd die in de
  • lengte in dunne reepjes.
  • Doe ze met de taugé in een vergiet, schenk er heet water over en laat goed uitlekken.
  • Roer de ketjap met de honing in een kommetje tot een sausje en breng dat pittig op
  • smaak met tabasco.
  • Snijd de kip in reepjes en sprenkel er de helft van het sausje over.
  • Bestrijk de pannenkoeken in de lengte met de rest van het sausje en leg op het
  • midden reepjes kip, prei en taugé.
  • Rol de pannekoeken strak rondom de vulling op, snijd elke pannenkoek schuin in
  • vieren en zet ze met een cocktailprikkers vast.
  • Bewaar ze tot het serveren in plasticfolie.