Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

Recept categorie Gerecht met Kip, Pannekoeken
Keuken: Chinese keuken
Porties 16 stuks
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 pannenkoeken diepvries, pak á 6 stuks Koopmans
  • 2 enkele kipfilets á ± 125 gr
  • 2 theelepels Chinese kruiden Euroma
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gr prei
  • 60 gr taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare honing
  • tabasco

Ook nodig:

  • 16 cocktailprikkers
  • plasticfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontdooi de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Bestrooi de kip rondom met de Chinese kruiden.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  5. Breng intussen ± 1 liter water aan de kook.
  6. Maak de prei schoon, snijd hem in stukken snijden van ± 6 cm en snijd die in de
  7. lengte in dunne reepjes.
  8. Doe ze met de taugé in een vergiet, schenk er heet water over en laat goed uitlekken.
  9. Roer de ketjap met de honing in een kommetje tot een sausje en breng dat pittig op
  10. smaak met tabasco.
  11. Snijd de kip in reepjes en sprenkel er de helft van het sausje over.
  12. Bestrijk de pannenkoeken in de lengte met de rest van het sausje en leg op het
  13. midden reepjes kip, prei en taugé.
  14. Rol de pannekoeken strak rondom de vulling op, snijd elke pannenkoek schuin in
  15. vieren en zet ze met een cocktailprikkers vast.
  16. Bewaar ze tot het serveren in plasticfolie.