Panzanella met mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Panzanella met mosselen

Panzanella met mosselen


Recept categorie Salades, Zeevruchten
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 kilo mosselen
  • 100 ml witte wijn
  • 2 kleine uien fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen geperst
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel (ca. 100 gram) in kleine blokjes
  • 10 trostomaten in vieren
  • 15 gram verse basilicum fijngesneden
  • 75 gram rucolasla in plukken
  • ½ ciabattabrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven verwarmen op 150 °C. 

  2. Brood in lengte opensnijden en 30 minuten in oven drogen. 

  3. Mosselen wassen. 

  4. Kapotte en open exemplaren die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

  5. In ruime pan witte wijn met helft van ui, helft van knoflook en laurierblad aan de kook brengen. 

  6. Mosselen toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. 

  7. Met deksel op pan koken, tot alle mosselen openstaan. 

  8. Mosselen uit pan scheppen en laten afkoelen. 

  9. Vocht in 15 minuten laten inkoken tot ca. 150 ml. 

  10. Mosselen uit schelp nemen.

  11. Vocht in schone theedoek zeven, in schaal met citroensap en olie omscheppen. 

  12. Brood in dobbelsteentjes snijden en in mosselvocht weken. 

  13. Bleekselderij met dunschiller schillen en zeer fijn snijden. 

  14. Mosselen, rest van ui, rest van knoflook, wortel, tomaat, bleekselderij en basilicum door broodblokjes met vocht scheppen en op smaak brengen (= panzanella). 

  15. Panzanella 30 minuten in koelkast laten staan.

  16. Rucola over vier borden verdelen. 

  17. Panzanella erop scheppen.

Wijnadvies: Nouaison Chardonnay Vin de Pays d’Oc