Panzanella met mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Panzanella met mosselen

Panzanella met mosselen

Recept printen
Recept categorie: Salades/ Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 kilo mosselen
  • 100 ml witte wijn
  • 2 ui (fijngesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen (geperst)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel (ca. 100 gram) (in kleine blokjes)
  • 10 tomaat (in vieren)
  • 15 gram basilicum (fijngesneden)
  • 75 gram rucolasla (in plukken)
  • ½ ciabattabrood

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven verwarmen op 150 °C. 
  • Brood in lengte opensnijden en 30 minuten in oven drogen. 
  • Mosselen wassen. 
  • Kapotte en open exemplaren die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  • In ruime pan witte wijn met helft van ui, helft van knoflook en laurierblad aan de kook brengen. 
  • Mosselen toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. 
  • Met deksel op pan koken, tot alle mosselen openstaan. 
  • Mosselen uit pan scheppen en laten afkoelen. 
  • Vocht in 15 minuten laten inkoken tot ca. 150 ml. 
  • Mosselen uit schelp nemen.
  • Vocht in schone theedoek zeven, in schaal met citroensap en olie omscheppen. 
  • Brood in dobbelsteentjes snijden en in mosselvocht weken. 
  • Bleekselderij met dunschiller schillen en zeer fijn snijden. 
  • Mosselen, rest van ui, rest van knoflook, wortel, tomaat, bleekselderij en basilicum door broodblokjes met vocht scheppen en op smaak brengen (= panzanella). 
  • Panzanella 30 minuten in koelkast laten staan.
  • Rucola over vier borden verdelen. 
  • Panzanella erop scheppen.

Wijnadvies: Nouaison Chardonnay Vin de Pays d’Oc