Panzanella

      Geen reacties op Panzanella

 

Panzanella

Panzanella

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Salades
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 100 gram mini tomaat
  • 100 gram mini tomaat
  • 100 gram mini tomaat
  • grof zout
  • 4 plakken boerenbrood
  • 1 paprika (geroosterd)
  • ½ ui (wit of rood)
  • 4 ansjovis (filets)
  • 1 el kappertjes
  • 2 takjes basilicum

Voor de dressing:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de tomaten door de helft en bestrooi met grof zeezout. Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
  • Rooster intussen de puntpaprika. Tip: snijd de puntpaprika eerst in de gewenste stukken en rooster de paprika daarna.
  • Snijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in niet te kleine stukken. Bak het brood in een scheut olijfolie goudbruin. Tip: bak een half teentje knoflook mee voor de smaak.
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
  • Maak van de ui dunne ringen.
  • Snipper de sjalot fijn en meng met de rode wijnazijn. Laat dit 10 minuten staan.
  • Maak de dressing af door het lekvocht van de tomaat en olijfolie toe te voegen.
  • Breng op smaak met peper en zout. Proef het eerst, omdat het lekvocht van de tomaten al zout bevat.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade en maak aan met de dressing.
  • 10. Scheur er nog wat basilicum overheen.
  • Bereidingstips
  • Panzanella komt uit de regio Toscane en Umbrië. Het is een voorbeeld van la cucina povera, wat wij tegenwoordig koken met restjes zouden noemen. Smakelijk en makkelijk!