Pappardelle met verse tomatensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Pappardelle met verse tomatensaus
Print

Pappardelle met verse tomatensaus

Categorie Pasta
Keuken Italiaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 6 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 zakje gepelde pistachenootjes (55 g) grofgehakt
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram) fijngesneden
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bak verse pappardelle (koelverse pasta, 250 g)
  • 100 gram grano padano kaas in flinters geschaafd (of bakje 100 g)

Hoe maak ik het klaar:

  • (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. 
  • Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. 
  • Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. 
  • In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. 
  • Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
  • Tomatensaus weer opwarmen. 
  • Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken. 
  • Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. 
  • Bestrooien met kaasflinters.

Wijnadvies: Villa Antinori Toscana

    Tips / Opmerkingen

    Tip: De verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.