Pappardelle met verse tomatensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Pappardelle met verse tomatensaus

Pappardelle met verse tomatensaus


Recept categorie Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 6 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 zakje gepelde pistachenootjes (55 g) grofgehakt
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram) fijngesneden
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bak verse pappardelle (koelverse pasta, 250 g)
  • 100 gram grano padano kaas in flinters geschaafd (of bakje 100 g)

Hoe maak ik het klaar?

  1. (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. 

  2. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. 

  3. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. 

  4. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. 

  5. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.

  6. Tomatensaus weer opwarmen. 

  7. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken. 

  8. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. 

  9. Bestrooien met kaasflinters.

Wijnadvies: Villa Antinori Toscana

Tips / Opmerkingen

Tip: De verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.