Paprika bavarois

      Geen reacties op Paprika bavarois

 

Print

Paprika bavarois

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 10 gr boter of maragrine
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 750 gr rode paprika in reepjes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • zout en peper peper
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • extra nodig: 10 vormpjes (doorsnede 8 cm) In boter sjalot en knoflook ñ 5 minuten zachtjes
  • bakken. Tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toevoegen. 30-40 minuten bakken tot paprika zacht
  • is en vocht is verdampt. Laurier en tijm verwijderen. Paprikamengsel pureren.
  • Slagroom stijfkloppen. In ruim koud water gelatine ñ 5 minuten weken. Door paprikamengsel
  • slagroom, zout, peper en citroensap scheppen. Uitgeknepen gelatine met aanhangend water op
  • zacht vuur laten oplossen, niet koken! Snel met paprikamengsel mengen. Vormpjes opvullen en
  • ñ 3 uur laten opstijven.
  • Vormpjes storten.