Paprika bavarois

      Geen reacties op Paprika bavarois

 

Paprika bavarois


Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 10 gr boter of maragrine
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 750 gr rode paprika in reepjes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • zout en peper peper
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. extra nodig: 10 vormpjes (doorsnede 8 cm) In boter sjalot en knoflook ñ 5 minuten zachtjes
  2. bakken. Tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toevoegen. 30-40 minuten bakken tot paprika zacht
  3. is en vocht is verdampt. Laurier en tijm verwijderen. Paprikamengsel pureren.
  4. Slagroom stijfkloppen. In ruim koud water gelatine ñ 5 minuten weken. Door paprikamengsel
  5. slagroom, zout, peper en citroensap scheppen. Uitgeknepen gelatine met aanhangend water op
  6. zacht vuur laten oplossen, niet koken! Snel met paprikamengsel mengen. Vormpjes opvullen en
  7. ñ 3 uur laten opstijven.
  8. Vormpjes storten.