Paprika gevuld met couscous

      Reacties uitgeschakeld voor Paprika gevuld met couscous
Print

Paprika gevuld met couscous

Categorie Gerecht met groenten
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 150 gram couscous
  • 250 gram groentebouillon (van ½ tablet)
  • 1 zakje stoneleeks (8 stuks)
  • 6 zongedroogde tomaten in fijne reepjes
  • 100 gram groene olijven met piment fijngesneden
  • 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie (uit potje zongedroogde tomaten)
  • 2 rode paprika's
  • 1 bol mozzarella (kaas) in dunne plakjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Couscous met bouillon overgieten en 5 minuten wellen. 
  • Helft van stoneleeks in ringetjes snijden. 
  • Tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door couscous roeren. 
  • Komijn, citroensap en 1 eetlepel olie erdoor scheppen en couscous op smaak brengen met zout en peper. 
  • Paprika's halveren en zaadjes verwijderen. 
  • Paprikahelften aan buitenzijde licht bestrijken met olie en royaal vullen met couscousmengsel. 
  • Afdekken met plakjes mozzarella.
  • Paprika's (in grillmand) op rooster leggen en ca. 15 minuten op matig hete barbecue roosteren, tot vel licht geblakerd is. 
  • Deksel op barbecue leggen of paprika's losjes met aluminiumfolie afdekken, zodat couscous beter warm wordt en kaas sneller smelt. 
  • Rest van stoneleeks 1-2 minuten grillen en naast paprika's leggen.
  • Wijnadvies: Castel Chardonnay Vin de Pays d’Oc