Paprika gevuld met couscous

      Reacties uitgeschakeld voor Paprika gevuld met couscous

Paprika gevuld met couscous


Recept categorie Gerecht met groenten
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 150 gram couscous
  • 250 gram groentebouillon (van ½ tablet)
  • 1 zakje stoneleeks (8 stuks)
  • 6 zongedroogde tomaten in fijne reepjes
  • 100 gram groene olijven met piment fijngesneden
  • 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie (uit potje zongedroogde tomaten)
  • 2 rode paprika's
  • 1 bol mozzarella (kaas) in dunne plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Couscous met bouillon overgieten en 5 minuten wellen. 

  2. Helft van stoneleeks in ringetjes snijden. 

  3. Tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door couscous roeren. 

  4. Komijn, citroensap en 1 eetlepel olie erdoor scheppen en couscous op smaak brengen met zout en peper. 

  5. Paprika's halveren en zaadjes verwijderen. 

  6. Paprikahelften aan buitenzijde licht bestrijken met olie en royaal vullen met couscousmengsel. 

  7. Afdekken met plakjes mozzarella.

  8. Paprika's (in grillmand) op rooster leggen en ca. 15 minuten op matig hete barbecue roosteren, tot vel licht geblakerd is. 

  9. Deksel op barbecue leggen of paprika's losjes met aluminiumfolie afdekken, zodat couscous beter warm wordt en kaas sneller smelt. 

  10. Rest van stoneleeks 1-2 minuten grillen en naast paprika's leggen.

  11. Wijnadvies: Castel Chardonnay Vin de Pays d’Oc