Paprika gevuld met gehakt en feta

      Reacties uitgeschakeld voor Paprika gevuld met gehakt en feta
Print

Paprika gevuld met gehakt en feta

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote gele paprika
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • zout peper
  • 1 tomaat
  • 100 gr feta

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadjes.
  • Kook de paprikahelften in ruim water in ± 5 minuten beetgaar.
  • Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Snijd de bleekselderij in blokjes.
  • Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Laat het geheel nog ± 3 minuten sudderen.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog.
  • Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin.
  • Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika's.
  • Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat.
  • Bak de paprika's ± 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren.
  • Lekker met aardappelpuree met bosui.