Paprika-rozijnensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Paprika-rozijnensaus
Print

Paprika-rozijnensaus

Categorie Saus
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dl tomaten-groentesap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de paprika even aan.
  • Bak het chilipoeder even mee.
  • Voeg het tomaten-groentesap toe en laat de saus ± 10 minuten heel zachtjes sudderen.
  • Was de rozijnen en laat ze in de saus nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en doe haar over in een sauskom.
  • Geef de saus apart bij de stamppot.