Paprikakip 2

      Reacties uitgeschakeld voor Paprikakip 2

 

Paprikakip 2

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 flinke braadkip
  • zout
  • 4 eetlepels dobbelsteentjes mager spek
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 eetlepels reuzel
  • 1/2 liter bouillon
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 bekertje zure room
  • 1/2 uitgeperste citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de stukken kip licht in de hete reuzel (boter mag ook), doe de uien en het spek erbij en laat dit 10 minuten smoren.

  2. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bouillon toe.
  3. Zet het mengsel in een afgedekte pan of vuurvaste schotel in een warme oven en laat het in ± 40 minuten gaar worden.

  4. Haal de stukken kip eruit en leg ze in een voorverwarmde schotel.
  5. Bind de saus vrij dik en breng haar met de zure room en het citroensap op smaak. 

  6. De saus moet lichtroze zijn, maar toch goed naar paprika smaken.

  7. Geef er met boter verwarmde macaroni bij.