Paprikasoep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Paprikasoep met garnalen

Paprikasoep met garnalen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr tomaten
  • 500 gr rode paprika's
  • 40 gr boter
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 theelepels tijm
  • 1 bouquet garni
  • 1 liter visbouillon tablet
  • 1/8 liter slagroom
  • peper zout
  • 100 gr garnalen
  • bieslook

Bereidingswijze

  • Halveer de tomaten en de paprika's, verwijder de zaad en snijd ze in stukjes.
  • Smelt de boter in een grote pan en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bak de uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten mee (laat ze niet kleuren).
  • Schenk de sherry erbij en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de tomaat, paprika, tijm en het bouquet garni toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de visbouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken tot de paprika's helemaal gaar zijn.
  • Verwijder het bouquet garni en pureer en zeef de soep.
  • Verwarm de soep zachtjes, roer er de room door, breng op smaak met peper en zout en strooi er de garnalen en de fijngeknipte bieslook in.