Paprikaspread met geitenkaas

      Geen reacties op Paprikaspread met geitenkaas

 

Paprikaspread met geitenkaas

Print
Categorie: Broodbeleg, Gerecht met kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
porties: 4
Calorieën: 739
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 pot geroosterde paprika’s 465 g Nefeli
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel tijm verse
  • 150 g zachte geitenkaas verkruimeld
  • peper versgemalen

Bereidingswijze

  • Laat de paprika’s in een zeef uitlekken en pureer ze in de keukenmachine (of hak ze heel klein). Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan en voeg de paprikapuree, chilipoeder en tijm toe. Bak alles al roerend op matig hoog vuur tot een smeuïge pasta. Laat de paprikapuree afkoelen tot lauw. Schep de geitenkaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de paprikaspread over in een mooi schaaltje en laat de spread liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Nutrition

Calorieën: 739kcal