Parfait van tarbot en zalm

      Geen reacties op Parfait van tarbot en zalm

 

Parfait van tarbot en zalm

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 10
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 400 gr verse zalm
  • 3 ei
  • 2 ei
  • 3 dl slagroom
  • 250 gr dun gesneden gerookte zalm
  • 200 gr tarbotfilets (of grietfilets)
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout
  • peper

extra nodig:

  • parfaitvorm (2 liter)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 70 èC. Zalmfilet in keukenmachine pureren. Al draaiende eieren en
  • dooiers toevoegen. Slagroom stijfkloppen. Luchtig door zalm-eimengsel spatelen en op smaak
  • brengen met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper (=farce). Vorm met gerookte zalm bekleden,
  • aan zijkanten over laten hangen. Helft van farce in vorm gieten. Tarbotfilet in lengte in reepjes
  • snijden en op farce leggen. Bieslook erover strooien, daarop rest van farce gieten. Afdekken met
  • overhangende zalm. Vorm afdekken met aluminiumfolie en deksel. Vorm in braadslede met
  • kokend water zetten. In oven au bain-marie in ñ 2 uur gaar laten worden. Laten afkoelen.