Parfait van tarbot en zalm

      Geen reacties op Parfait van tarbot en zalm

 

Parfait van tarbot en zalm


Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 400 gr verse zalmfilet
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 3 dl slagroom
  • 250 gr dun gesneden gerookte zalm
  • 200 gr tarbotfilets of grietfilets
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout
  • witte peper

extra nodig:

  • parfaitvorm 2 liter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 70 èC. Zalmfilet in keukenmachine pureren. Al draaiende eieren en
  2. dooiers toevoegen. Slagroom stijfkloppen. Luchtig door zalm-eimengsel spatelen en op smaak
  3. brengen met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper (=farce). Vorm met gerookte zalm bekleden,
  4. aan zijkanten over laten hangen. Helft van farce in vorm gieten. Tarbotfilet in lengte in reepjes
  5. snijden en op farce leggen. Bieslook erover strooien, daarop rest van farce gieten. Afdekken met
  6. overhangende zalm. Vorm afdekken met aluminiumfolie en deksel. Vorm in braadslede met
  7. kokend water zetten. In oven au bain-marie in ñ 2 uur gaar laten worden. Laten afkoelen.