Passievruchtentaart

      Geen reacties op Passievruchtentaart

 

Passievruchtentaart

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1/2 basisrecept harde Wenerdeeg
  • 12 passievruchten
  • 40 gr suiker
  • 50 gr chocola (in stukjes)
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 5 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

extra nodig:

  • bakplaat (met bakpapier bekleed)
  • taartring (doorsnede ca 23 cm)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bodem: oven voorverwarmen op 180 èC. Deeg uitrollen tot ronde lap van 26
  • cm en op bakplaat leggen. In midden van oven ñ 30 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit
  • warm deeg met taartring bodem steken en laten afkoelen. Bodem in taartring leggen. Chocolade
  • au bain-marie smelten en taartbodem hiermee bestrijken.
  • Vruchtenmousse: 10 passievruchten halveren, vruchtvlees eruit halen en vruchtvlees goed
  • door grove zeef wrijven. In maatbeker passievruchtenpuree afmeten en met water aanvullen tot 5
  • dl. In pannetje 25 gr kristalsuiker in vruchtensap op matig vuur laten oplossen. Gelatineblaadjes
  • in ruim koud water ñ 5 minuten laten weken. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in
  • vruchtensap laten oplossen. Mengsel laten afkoelen en lobbig laten worden.
  • Slagroom met 15 gr kristalsuiker en vanillesuiker halfstijf kloppen. 4 dl koude vruchtengelei
  • met slagroom mengen en dit op taartbodem schenken.
  • Bovenkant gladstrijken en taart in koelkast in 3 uur stevig laten worden.

Afwerken: 1 dl van vruchtengelei iets verwarmen en met gezeefd vruchtvlees van twee

  • passievruchten mengen. Op bovenkant van stevig geworden taart krans van muntblaadjes leggen
  • en iets verwarmde gelei erover strijken.
  • Taart in ñ 2 uur in koelkast verder opstijven.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.