Passievruchtentaart

      Geen reacties op Passievruchtentaart

 

Passievruchtentaart

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1/2 basisrecept harde Wenerdeeg
  • 12 passievruchten
  • 40 gr kristalsuiker
  • 50 gr witte chocolade in stukjes
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 5 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

extra nodig:

  • bakplaat met bakpapier bekleed
  • taartring doorsnede ca 23 cm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bodem: oven voorverwarmen op 180 èC. Deeg uitrollen tot ronde lap van 26
  2. cm en op bakplaat leggen. In midden van oven ñ 30 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit
  3. warm deeg met taartring bodem steken en laten afkoelen. Bodem in taartring leggen. Chocolade
  4. au bain-marie smelten en taartbodem hiermee bestrijken.
  5. Vruchtenmousse: 10 passievruchten halveren, vruchtvlees eruit halen en vruchtvlees goed
  6. door grove zeef wrijven. In maatbeker passievruchtenpuree afmeten en met water aanvullen tot 5
  7. dl. In pannetje 25 gr kristalsuiker in vruchtensap op matig vuur laten oplossen. Gelatineblaadjes
  8. in ruim koud water ñ 5 minuten laten weken. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in
  9. vruchtensap laten oplossen. Mengsel laten afkoelen en lobbig laten worden.
  10. Slagroom met 15 gr kristalsuiker en vanillesuiker halfstijf kloppen. 4 dl koude vruchtengelei
  11. met slagroom mengen en dit op taartbodem schenken.
  12. Bovenkant gladstrijken en taart in koelkast in 3 uur stevig laten worden.

Afwerken: 1 dl van vruchtengelei iets verwarmen en met gezeefd vruchtvlees van twee

  1. passievruchten mengen. Op bovenkant van stevig geworden taart krans van muntblaadjes leggen
  2. en iets verwarmde gelei erover strijken.
  3. Taart in ñ 2 uur in koelkast verder opstijven.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.