Pasta caprese

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta caprese
Print

Pasta caprese

Categorie Pasta
Keuken Italiaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 2 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 150 gram penne of andere stevige pastasoort
  • 250 gram romaatjes of cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge met citroenaroma
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • versgemalen zeezout en zwarte peper
  • 1 bakje minibolletjes mozzarella (kaas)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. 
  • Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. 
  • Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan in 5-7 minuten gaarroosteren, af en toe omscheppen. 
  • Mozzarella afgieten en bolletjes halveren.
  • Basilicumblad grof scheuren. 
  • Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. 
  • Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen. 
  • Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen.

Wijnadvies: Chardonnay

    Tips / Opmerkingen

    Tip: Schep de gare pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.