Pasta caprese

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta caprese

Pasta caprese


Recept categorie Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 2 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 150 gram penne of andere stevige pastasoort
  • 250 gram romaatjes of cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge met citroenaroma
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • versgemalen zeezout en zwarte peper
  • 1 bakje minibolletjes mozzarella (kaas)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. 

  2. Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. 

  3. Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan in 5-7 minuten gaarroosteren, af en toe omscheppen. 

  4. Mozzarella afgieten en bolletjes halveren.

  5. Basilicumblad grof scheuren. 

  6. Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. 

  7. Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen. 

  8. Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen.

Wijnadvies: Chardonnay

Tips / Opmerkingen

Tip: Schep de gare pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.